Success story

Logistiek Dienstverlener Daroni: NextUp is de Perfecte Match

Wagenpark met caddy's, koeriersbusjes en een grote bus

Het begin van Logistiek Dienstverlener Daroni Logistics

Danny Heesbeen startte in 2006 073 koeriers dat later, samen met kinderen Davon en Nico uitgroeide tot Daroni Logistics. Danny vertelt: “Ik ben begonnen met één koeriersauto. Ik was een fanatieke internationale koerier en belde alles en iedereen af. Tegelijkertijd was mijn koeriersauto mijn kantoor. Alles werd vanuit daar geregeld. Ik schreef destijds alle transporten met afspraken en datums op papier. Aan het einde van de maand legde ik de briefjes op tafel. Na het controleren ging ik facturen maken. Daar deed ik dan een paar dagen over. Terwijl een factuur nu met één druk op de knop is aangemaakt. Het was duidelijk dat ik versterking nodig had, maar ik was eigenwijs. Ik werkte al heel lang op dezelfde manier. Dan stap je niet snel over om iets nieuws te proberen. Ik vind veranderingen sowieso niet makkelijk. 

Ik werkte al heel lang op dezelfde manier.

Danny Heesbeen, Algemeen directeur Daroni Logistics

Logistiek dienstverlener waar alles mogelijk is

“Toen Davon, mijn oudste zoon, in het koeriersbedrijf kwam, vertelde hij na een tijdje dat hij software wilde. Ik bleef lang voet bij stuk houden. Het heeft me veel moeite gekost om daaraan toe te geven. Weer wat later wilde Davon uitbreiden en meerdere producten toevoegen. Waar ik stil bleef staan, wilde Davon verder gaan. Nu zijn we een logistiek dienstverlener”, aldus Danny.

Als wordt gevraagd wat Daroni Logistics precies doet, zeggen Davon en Danny in koor: “Alles.” Davon vult aan: “Daroni Logistics is geen koeriersbedrijf meer, we zijn echt een logistiek dienstverlener. Alles wat je in transport kan bedenken, doen wij. Zeevracht, luchtvracht, wegtransport, palletdistributie, koeriersdiensten, same-day delivery, warehousing en ga zo maar door. De diversiteit en ad-hoc transport aanvragen maken het leuk. Logistiek dienstverleners moeten stressbestendig zijn.” 

Danny zegt: “Wat we vervoeren is ook verschillend. Van kleine medische hulpmiddelen voor op de operatietafel tot aan grote, cruciale onderdelen voor schepen die anders stil komen te liggen. We vervoeren zelfs pakketten voor bekende Nederlanders. Zoals de paardrijlaarzen voor Ankie van Grunsven, of een jas voor Wendy van Dijk.” 

Van EasyTrans naar NextUp Software

“Bij EasyTrans was de basisbehoefte tot 2022 prima, maar Davon wilde meer", aldus Danny. Davon vult aan: “Ik was net 18 toen ik naar kantoor ging. Na een tijdje heb je je draai gevonden, kan je verantwoordelijkheid dragen en heb je dingen snel onder de knie, zowel organisatorisch als bedrijfstechnisch.” We hebben tot 2022 prima met EasyTrans gewerkt, alleen zocht ik meer. In december 2021 ben ik mijn zoektocht naar een nieuw transport management systeem gestart. Ik heb met 8 partijen gesproken, waaronder NextUp, die bijna allemaal een demo van de transport management software voor de logistiek hebben gegeven. Ik heb Stefan drie uur lang aan de tand gevoeld en daaruit bleek dat NextUp naar verwachting de beste match zou zijn. Niet alleen voor wat we op dat moment nodig hadden, maar ook voor de toekomst.

Toen Stefan vertelde dat NextUp pas in 2015 is gestart, was ik verrast. Stefan liet zien waar ze allemaal mee bezig waren en wat de transport management systeem allemaal al kon. Ik dacht, dit is een vooruitstrevende en innovatieve software partij. Dat is iets wat met mij matcht. Ik heb als logistiek dienstverlener een duidelijke en ambitieuze toekomstvisie en daar matcht NextUp perfect bij. Je moet iets niet alleen bij de basis laten. 

Stefan Broeders van NextUp Software geeft uitleg aan een planner

Hoe was de omschakeling van EasyTrans naar NextUp Software?

“Voor mij was de omschakeling van transport management software systeem niet groot”, aldus Davon. “In het begin ga je oriënterend te werk en kijk je waar de mogelijkheden liggen. Dit had ik al goed in beeld, omdat ik wist wat ik wilde. Dan ga je met de gereedschappen die er liggen aan de slag. Voor mijn collega’s was het wel een groot verschil, omdat ze van de een op de andere dag met een ander transport management systeem moesten werken. Het duurde even voordat zij hetzelfde inzicht hadden als ik. Het grote verschil was dat ik duidelijk voor ogen had waar ik naartoe wilde. Als je systematisch werkt, heb je overzicht en controle. Daar konden mijn collega’s al snel de vruchten van plukken.

Daarnaast is de BI-tool (interactieve software die eenvoudig data visualiseert) een waardevolle toevoeging. Dit geeft niet alleen mij, maar ook mijn collega’s in één oogopslag veel inzicht. Het is belangrijk om je prestaties te blijven meten en dit op een zichtbare plek met het team te delen. Ook wordt met NextUp de communicatie naar de eindklant veel beter gebruikt dan voorheen. Klantbeleving is erg belangrijk en, heel eerlijk gezegd, ook makkelijk. Klanten kunnen zelf in het gepersonaliseerde klantenportal kijken en door track-and-trace de leveringen bijhouden.”

Vrouwelijke chauffeur in koeriersauto van Daroni Logistics en planner achter computer

Mobiele chauffeurs app

“Een voordeel voor de chauffeurs is dat wij naast orders ook ritten kunnen aanmaken”, zegt Davon. “Ook kan je een checklist toevoegen zodat chauffeurs herinneringen krijgen van bepaalde acties, zoals foto’s maken, korte video’s of een handtekening van de ontvanger. We werken met interne én externe chauffeurs. Voor de externe chauffeurs is het weer een nieuwe manier van werken. Iets nieuws doorvoeren is niet altijd makkelijk, maar als ze weten hoe het werkt en wat ze ermee kunnen doen, zien ze het voordeel ervan in.” 

Logistiek bedrijf met grote en internationale ambities

Als wordt gevraagd welke ambities er nog zijn voor Daroni Logistics, zegt Davon resoluut: “als logistiek bedrijf uitbreiden”, terwijl Danny zich rustig naar de achtergrond wil bewegen. Danny zegt: “Internationaal transport is het mooiste wat er binnen de logistieke dienstverlening is. Het liefst rijd ik zelf, maar ik zit nu vaker op kantoor dan in de koeriersbus. Met internationale transporten ervaar je een gevoel van vrijheid. Je ziet het landschap veranderen en er is veel afwisseling zoals de taal, de mensen, het eten... noem maar op!

Het verste dat ik alleen heb gereden is naar Algeciras. Met Davon erbij was Białystok, tegen de Wit-Russische grens aan, het verst weg. Hij was nog jong, maar wilde graag een keer mee. Misschien is daar het zaadje gepland. Davon zegt over de logistieke ambities het volgende: “Het doel is om de logistiek, opslag en warehousing uit te breiden en buitengewoon te laten draaien. Denk aan voorraadbeheer, crossdocking en orderpicking. De loods is al ingericht. Als er meer structuur is, zetten we in op groei, maar kwaliteit blijft altijd voorop staan.”

Meer weten over logistiek dienstverlener Daroni Logistics? Kijk dan op de website van Daroni Logistics.

Internationale vrachtwagen en koeriersbusjes van Daroni Logistics in Berlicum, Nederland.

Interested? Ask for a quotation!

Meer artikelen